Amit a sminktetoválásról tudnod kell

sminktetovalas-pmu-julcsi-amit-tudni-kell-kep1

Vannak nők, akik imádnak a tükör előtt órákig cicomázkodni és komplett műalkotást mázolni az arcukra, mielőtt reggel útra indulnának. Vannak, akik az egyszerű szempillaspirál-szájfény párosra esküsznek, ám akadnak olyanok is, akik kifejezetten feleslegesnek vélik a smink viselését. Akik szeretik, de tehernek érzik elkészíteni, azok számára hosszú távú megoldást jelenthet egy ízlésesen elkészített sminktetoválás. Nem éppen újkeletű hóbortról van szó, ám érdemes néhány dolgot mérlegelnünk, mielőtt időpontot foglalnánk a kozmetikushoz.

Előnyei

Bár sokakat elborzaszt a gondolat, hogy a szemük környékéhez vagy egyszerűen csak az arcukhoz tűvel közelítsenek, de a sminktetoválás előtt ugyanúgy, ahogy a testtetoválásoknál, érzéstelenítő krémet használnak a kezelni kívánt felületen, így a folyamat abszolút nem fájdalmas. A sminktetoválás nem kerül mélyre, és bőrünk folyamatos kopása miatt 1-3 év alatt elhalványul, majd eltűnik. Elsőre lehet, hogy sokan ezt a hátrányok közé sorolnák, ám gondoljunk csak bele, hogy az ízlésünk és a divat mellett arcunk állapota is folyamatosan változik. Nem biztos, hogy az ötvenes éveinkben is jól állna és tetszene az a fizimiska, amit huszonévesen még szemrevalónak találtunk. Hatalmas előnyt jelenthet még a választási lehetőségek széles tárháza. Mielőtt munkához látna a kozmetikusunk, közösen kiválaszthatjuk és felrajzolhatjuk a megfelelő formát és színt, ami a leginkább passzol arcformánkhoz és elképzeléseinkhez.

Hátrányai

Ha hosszabb távon szeretnénk viselni az elkészült művet, érdemes pár havonta felfrissíteni a vonalakat, mely plusz költségekkel és macerával járhat, az amúgy sem kétfilléres alapkezelésen kívül. A folyamatos kopásból kifolyólag, a tetkó sosem lesz olyan élénk és mutatós, mint egy éppen aktuálisan felrajzolt tusvonal, így nagyobb események előtt szükséges lehet ráerősíteni a vonalakra, ezáltal pedig a tetoválás nem teljesíti be eredeti célját, hiszen ugyanúgy szükségünk van kozmetikumok használatára mellette. Ha szeretünk változatosan sminkelni és gyakran változik az ízlésünk, nem érdemes a tartós megoldás mellett döntenünk, hiszen nem szívesen néznénk tükörbe 3 éven át olyan arccal, ami abszolút nem egyezik aktuális stílusunkkal.

Kizáró tényezők

Vannak bizonyos lépések, amelyeket feltétlenül végezzünk el, ha sminktetováláson gondolkozunk. Ide tartozik a kezelni kívánt felület átvizsgálása, ugyanis abszolút kizáró tényezőnek számít a rajta található pigmentfolt vagy anyajegy. Szintén nagyon fontos egy előzetes allergiavizsgálat elvégzése. Ha kozmetikusunk nem említi meg ezt az elhagyhatatlan lépést, mindenképpen tegyük szóvá, és azonnal keressünk egy megbízhatóbb szalont. Menstruáció, terhesség, vagy szoptatás ideje alatt nem végezhető el a tetoválás, illetve a fémérzékenység is kizáró ok lehet.

Előtte és utána

Az elő és utókezelés fontossága többszörösére nőhet, ha nyári időszakra időzítjük a szépülést. Tetoválás előtt 1 hétig, azt követően pedig 2-3 hétig tilos a napozás vagy a szolárium használata, ez ugyanis szárítja a bőrt, érzékenyé és vérzékennyé teszi azt. A kozmetikus meglátogatása előtt lehetőleg ne fogyasszunk alkoholt,mert ez is könnyen vérzékenységet idézhet elő. Áztatni szintén tilos a bőrünket, ami a nap elkerülésével egyetemben nyáron nehezen kivitelezhető, így érdemes lehet várni egy kicsit, és a téli hónapokban tű alá feküdnünk.

Kérj időpontot még ma telefonon: +3630 2268 359 vagy emailben: hello@pmu.hu